Třešně. Čokoláda. Šlehačkový krém. Jaké lepší trio existuje? Všechny tyto chutě najdete i v následujícím receptu na dokonalou buchtu z plechu, která je inspirována Schwarzwaldským dortem.
Co budete potřebovat
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku kakaového prášku
- 1 šálek vroucí vody
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku podmáslí
- 1 a 1/2 lžičky vanilky
- 2 velká vejce
- 680 g mražených vypeckovaných třešní, rozmražených
Na krém:
- 1 šálek másla, změkčeného
- 1 lžička vanilky
- 4 šálky moučkového cukru
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- čokoládové hoblinky nebo nastrouhaná čokoláda na ozdobení
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C a vymažte plech o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji.
- V malém hrnci rozpusťte máslo na středně mírném ohni.
- Vmícháme kakaový prášek.
- Jakmile se máslo rozpustí, zalijte vroucí vodou a nechte 3 minuty povařit.
- Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, 1 šálek bílého cukru, třtinový cukr a sůl.
- V malé misce prošlehejte podmáslí, vanilku a vejce.
- Nalijte kakaové máslo do suchých surovin a šlehejte, dokud se vše nespojí.
- Přidejte směs podmáslí a míchejte, dokud nebudete mít hladké těsto.
- Těsto nalijte na připravený plech a pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 20 minut.
- Zatímco se těsto peče, smíchejte třešně a zbývající 1/2 šálku cukru v malém hrnci na mírném ohni.
- Jakmile se cukr rozpustí, stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
- Na upečené těsto nalijte třešňovou směs (nemusíte použít všechen sirup).
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Mezitím si připravte krém.
- Ve velké míse vyšlehejte máslo a vanilku elektrickým šlehačem dohladka.
- Přidejte moučkový cukr po 1 šálku a mezi přidáváním vždy na nízkém stupni promíchejte.
- Přidejte smetanu a šlehejte na středně vysokou rychlost, dokud nebudete mít nadýchaný krém.
- Krém rozprostřete na třešňovou směs.
- Posypte hoblinkami čokolády a před krájením nechte 20 minut vychladit.
- Nechte si chutnat!