Kuřecí roláda plněná špenátem

Kuřecí roláda plněná špenátem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Kuřecí prsa plněná čerstvým špenátem a vařená ve vodě se stanou oblíbeným receptem celé vaří rodiny. Jsou totiž jednoduchá na přípravu, chutná a potřebujete na ně pouhých pár ingrediencí. Co víc od pokrmu chtít?

Co budete potřebovat

  • 1/2 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 50 g másla
  • 2 velká kuřecí prsa
  • 400 g čerstvého špenátu, osušeného (velké stonky odstraňte)
  • 1/4 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Postup

  • Na velké pánvi jemně orestujte cibuli a česnek na polovině másla.
  • Poté přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř.
  • Přidejte špenát a nechte ho jemně zavadnout, poté vše vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte, případně dochuťte.
  • Kuřecí prsa položte naplocho na prkýnko úzkou částí směrem k sobě.
  • Ostrým nožem prořízněte prsa vodorovně středem nejsilnější části.
  • Prořízněte jen něco málo přes polovinu, abyste prsa neprořízli úplně.
  • Prsa otevřete jako knihu.
  • Položte je řeznými stranami dolů vedle sebe na velký kus potravinářské fólie a navrch položte další kus fólie.
  • Jemně maso zploštěte paličkou na maso.
  • Sloupněte vrchní vrstvu potravinářské fólie.
  • Špenátovou směs rozprostřete na maso, ale ujistěte se, že není příliš mokrá (případně dejte směs do malého sítka a nabírejte náplň lžící).
  • Špenátovou směs, kterou nespotřebujete na roládu si odložte, ještě ji využijete.
  • Maso položte na velký kus potravinářské fólie a ujistěte se, že nejdelší strana masa i potravinářská fólie směřují k vám. Maso potřete druhou polovinou másla.
  • Pomocí prstů začněte rolovat podél dlouhé strany.
  • Svažte konce potravinářské fólie a vaše roláda je připravena k vaření.
  • Roládu vložte na 15 minut do vroucí osolené vody a vařte.
  • K odložené špenátové směsi přidejte smetanu a přiveďte k varu, poté stáhněte z plotny a prolisujte přes sítko do čisté pánve.
  • Udržujte v teple.
  • Opatrně rozřízněte potravinářské fólie, ve které jste vařili roládu a do špenátové omáčky přidejte veškerou šťávu.
  • Roládu nakrájejte na kousky a potřete špenátovým krémem.
  • Dobrou chuť!
Nakrájená kuřecí prsa plněná čerstvým špenátem na talíři s baby bramborami a nožem.
www.tasteoffrancemag.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na roládu z kuřecího masa, které zachutnají každému!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.