S tímto receptem rozhodně zanecháte dojem! Roláda je jednoduchá na přípravu a přitom vypadá a chutná tak úžasně. Vyzkoušejte ji i vy!
Co budete potřebovat
- 4 červené papriky
- 1 lžička soli
- 4 lžičky olivového oleje
- 4 lžičky octa
- 400 g špenátu
- 3 vejce, oddělená na žloutky a bílky
- černý pepř podle chuti
- 250 g smetanového sýra s bylinkami
- 50 g sušených rajčat
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C a plech na pečení vyložte pečicím papírem.
- Papriky pečte v troubě, dokud slupka nezčerná.
- Vyjměte z trouby, vložte do mísy a přikryjte potravinářskou fólií.
- Jak se papriky potí a ochlazují, slupka se uvolní, takže ji lze z paprik snadno odstranit.
- Opláchněte papriky, abyste odstranili zbytky zčernalé slupky.
- Papriky dejte do misky, přidejte 1 lžičku soli, olivový olej a ocet.
- Před použitím nechte 30 minut marinovat v octové směsi.
- Špenát vařte 5 minut, stáhněte z plotny a nechte mírně vychladnout.
- Ze špenátu vymačkejte vodu a dejte stranou.
- Špenát, žloutky, sůl a pepř dejte do mixéru a rozmixujte, dokud do hladké směsi.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh a poté vmíchejte do špenátové směsi.
- Směs rovnoměrně rozetřete na pečicí papír a pečte v troubě 15 minut.
- Nechte vychladnout.
- Po vychladnutí pomalu a opatrně uvolňujte špenátovou vrstvu z pečícího papíru a dávejte pozor, abyste ji neroztrhli.
- Na špenátovou vrstvu rovnoměrně rozprostřete smetanový sýr, pak na něj položte papriky a sušená rajčata.
- Roládu pomalu srolujte pomocí pečícího papíru.
- Zabalte do potravinářské fólie a před krájením a podáváním dejte na 1 hodinu do lednice, aby ztuhla.
- Nechte si chutnat!