Rozmazlete tento víkend svou rodinu lahodným receptem na pečené kuře. Chutné koření, křehká cibule a sladký med posouvají tuto klasiku na vyšší úroveň.
Co budete potřebovat
- 2 velké cibule
- 1 velké celé kuře (cca 1,9 kg)
- 60 g másla
- 2 BIO citrony
- 4 sušené bobkové listy
- 2 a ½ lžíce medu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Nakrájejte cibuli a vložte ji do pekáčku.
- Kuře osušte kuchyňskými utěrkami, celé ho potřete máslem a zevnitř i zvenku osoltea opepřete.
- Položte na cibuli a vymačkejte na něj šťávu z 2 citronů.
- Půlky citronu vložte do kuřete spolu s bobkovými listy.
- Kuře pokapejte medem a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo dokud není propečené.
- Pokud kuře hnědne příliš rychle, přikryjte alobalem.
- Upečené, vychladlé kuře skladujte ve šťávě z pekáče, aby zůstalo vlhké.
- Vydrží v chladu až 3 dny.
Asijská kuchyně je známá svými pestrobarevnými pokrmy plnými exotických chutí. Vyzkoušejte i naše tradiční recepty na čínské nudle ať už s masem nebo bez. Inspirujte se variantami rýžových nebo vaječných nudlí, které jsou na přípravu snadné a ve finále velmi chutné!