Kuře pečené na pivě s medem

Kuře pečené na pivě s medem

Už jste někdy zkoušeli péct kuře na plechovce piva? Pokud ne, máte nyní jedinečnou příležitost! Kuře je úžasně kořeněné a navíc glazované medem s hrubozrnnou hořčicí. Lahůdka!

Co budete potřebovat

  • 1 celé kuře o hmotnosti cca 2 kg
  • 1x 500 ml plechovka ležáku

Na koření:

  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 a 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • olivový olej

Na glazuru:

  • 80 ml medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • velká špetka sušených chilli vloček

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů s ventilátorem a připravte si velký pekáč na pečení.
  • Kuře osušte kuchyňskými utěrkami.
  • Vezměte velký sáček a přidejte do něj mořskou sůl, česnekový prášek, chilli vločky, uzenou papriku a černý pepř.
  • Sáček protřepejte, aby se koření promíchalo, poté přidejte do sáčku celé kuře a znovu protřepejte.
  • Vyjměte kuře ze sáčku a poklepejte na koření, které zůstalo uvízlé na dně sáčku.
  • Vezměte si plechovku ležáku a nalijte asi 125 ml piva na dno pekáče.
  • Plechovku se zbylým pivem položte na pekáč.
  • Posaďte kořeněné kuře na plechovku od piva a zatlačte dolů, aby to vypadalo, jako by kuře sedělo.
  • Kuře pokapejte trochou olivového oleje a vložte ho do trouby na 45 minut.
  • V malém džbánku smíchejte med, sójovou omáčku, hořčici, česnek a chilli vločky.
  • Po 45 minutách vyjměte kuře z trouby, přelijte ho medovou glazurou a vraťte do trouby na dalších 15 minut, dokud nebude křupavé a zlatohnědé.
  • Opatrně zvedněte kuře z plechovky a položte na prkénko, aby 10 minut odpočívalo zakryté alobalem.
  • Podávejte s opečenými baby bramborami a salátem.
Upečené kuře na prkýnku s vedle položeným talířem s baby bramborami a salátem.
www.lucylovesuk.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.