Kokosová roláda s malinovým krémem

Kokosová roláda s malinovým krémem

Na tuhle dobrotu potřebujete jen pár surovin a přitom se jedná o neuvěřitelně lahodný a krásný dezert, který potěší všechny vaše hosty!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 6 vajec, oddělených na žloutky a bílky
  • 150 g moučkového cukru
  • kůra a šťáva ze 2 limetek
  • 125 g sušeného kokosu

Na náplň:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g mascarpone
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 šálek malin

Postup

  • Předehřejte troubu na 170ºC.
  • Pečící plech o rozměrech cca 40 x 25 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
  • Žloutky a cukr ušlehejte do husté a světlé hmoty.
  • Přidejte kůru a šťávu z limetek a kokos ke žloutkům a cukru a šlehejte, aby se vše spojilo.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh a pomocí velké kovové lžíce vmíchejte do žloutkové směsi.
  • Nalijte na plech a uhlaďte stěrkou.
  • Pečte 15–20 minut do ztuhnutí.
  • Vyjměte a položte na chladicí mřížku.
  • Zakryjte horní část čistou vlhkou utěrkou.
  • Když je těsto studené, vyměňte utěrku za kus pečícího papíru.
  • Dobře zabalte do potravinářské fólie.
  • Těsto si takto můžete připravit i den předem.
  • Šlehejte smetanu, dokud se v ní nevytvoří měkké špičky.
  • Jemně vmíchejte mascarpone a cukr.
  • Promíchejte s malinami.
  • Těsto překlopte na nový list pečícího papíru a opatrně sloupněte papír, na kterém se těsto peklo.
  • Po celém těstě rovnoměrně rozetřete malinový krém.
  • Začněte těsto opatrně zvedat a rolovat nejdelší stranou k sobě za pomoci pečícího papíru.
  • Opatrně odstraňte pečící papír a poprašte moučkovým cukrem.
  • Podávejte s extra čerstvými malinami.
  • Dobrou chuť!
Roláda s kokosem plněná krémem s malinami na talíři.
www.dish.co.nz

Možná se vám budou hodit i naše recenze nejlepších digestoří. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.