Broskvové řezy s mascarpone a medem

Broskvové řezy s mascarpone a medem

Listové těsto namazané sýrem mascarpone, ozdobené broskvemi a nasekanými praženými pistáciemi je jednoduše úžasné! Skvěle funguje jako předkrm, příloha i svačinka.

Co budete potřebovat

  • 1 plát listového těsta
  • 230 g mascarpone
  • 3 broskve, nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce medu
  • ⅓ šálku nasekaných pražených pistácií
  • sůl a pepř
  • 1 vejce rozšlehané s 1 lžičkou vody

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Plech vyložte pečicím papírem nebo alobalem.
  • Mascarpone rozmíchejte lžící, aby se prohřálo a bylo krémovější.
  • Na plech vyložený pečícím papírem položte plát listového těsta.
  • Několikrát ho propíchněte vidličkou.
  • Na listové těsto namažte v rovnoměrné vrstvě mascarpone a ponechte okraje cca 2,5 cm.
  • Na mascarpone navrstvěte nakrájené broskve.
  • Pokapejte medem.
  • Posypte špetkou soli a pepře.
  • Navrch dejte nasekané pistácie.
  • Volné okraje pomažte rozšlehaným vejcem.
  • Pečte 20 až 25 minut, dokud těstp není zlaté a křupavé.
  • Podávejte ihned!
Listové těsto namazané sýrem mascarpone, ozdobené broskvemi a nasekanými praženými pistáciemi nakrájené na řezy.
www.howsweeteats.com

Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty na koláče z broskví, po kterých se budete olizovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.