Asijské kuřecí nudličky se zelenou zeleninou

Asijské kuřecí nudličky se zelenou zeleninou

Vynikající asijská restovaná směs z kuřecího masa a zelené zeleniny, kterou si připravíte během chvilky, takže je skvělá jako večeře během náročných pracovních dní. Užijte si to!

Co budete potřebovat

  • 1/4 šálku řepkového oleje
  • 1 střední cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
  • 1/2 kila kuřecích stehen bez kůže a kostí, nakrájených na tenké nudličky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 malá brokolice, nakrájená na 2,5 cm růžičky
  • 1 řapík řapíkatého celeru, nakrájený na tenké plátky
  • 110 g cukrového hrášku
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička asijské chilli česnekové omáčky
  • 1 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 šálek mungo klíčků
  • 2 lžíce nasekaných lístků bazalky
  • 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • dušená jasmínová rýže, k podávání

Postup

  • Zahřejte wok, dokud nebude velmi horký.
  • Přidejte 2 lžíce řepkového oleje a když se z něj téměř kouří, přidejte nakrájenou cibuli a kuřecí nudličky.
  • Za stálého míchání opékejte na vysokém ohni, dokud maso lehce nezhnědne, ale není propečené, asi 3 minuty.
  • Přidejte rybí omáčku a za stálého míchání restujte 10 sekund.
  • Přendejte kuře na talíř.
  • Ve woku rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje.
  • Přidejte brokolici, řapíkatý celer, cukrový hrášek, česnek a zázvor a za stálého míchání opékejte na vysokém plameni do křupava, 3 až 4 minuty.
  • Vraťte maso do woku spolu s případnou nahromaděnou šťávou.
  • Přidejte chilli česnekovou omáčku, hoisin a ústřicovou omáčku a za stálého míchání opékejte, dokud není maso propečené, další 3 až 4 minuty.
  • Přidejte mungo klíčky, bazalku a limetkovou šťávu a dobře promíchejte.
  • Přendejte do misky a ihned podávejte s dušenou jasmínovou rýží.
Asijská restovaná směs z kuřecího masa a zelené zeleniny na talíři s vedle položenými hůlkami.
www.foodandwine.com

Tento pokrm se nejlépe připravuje ve woku. Na výběr je široký sortiment produktů, které se liší nejenom v ceně, ale i kvalitě. Jak vybrat ten správný? Jaké materiály, typy a tvary jsou dostupné, jak se v nich vyznat a k čemu všemu je lze využít? Přečtěte si naši recenzi pánví wok a zjistěte, jaká je pro vás ta ideální.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.