Bohaté a krémové thajské červené kari s kuřecím masem a zeleninou je plné čerstvých chutí a jeho příprava vám zabere pouhých 30 minut. Chutná naprosto fantasticky!
Co budete potřebovat
- 500 g kuřecích stehenních řízků nakrájených na tenké proužky
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce červené kari pasty
- ½ cibule nakrájená na plátky
- ½ lžičky lisovaného česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- ½ lžíce nasekaného stonku koriandru
- 1 stonek citronové trávy
- 2 lžičky rybí omáčky
- ½ lžíce třtinového cukru
- 1 červená paprika nakrájená na klínky
- 1 šálek nakrájené cukety
- 1,5 hrnku plnotučného kokosového mléka
- ½ šálku vývaru / vody
- 2 lžičky citronové šťávy
- 8-10 listů thajské bazalky nahrubo natrhaných
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli, zázvor a česnek.
- Restujte jednu minutu.
- Přidejte červenou kari pastu a nasekaný stonek koriandru.
- Restujte 2-3 minuty.
- Přidejte kokosové mléko, vývar, citronovou kůru, třtinový cukr, rybí omáčku a citronovou trávu.
- Dobře promíchejte a nechte vše přejít varem.
- Poduste a nechte 2-3 minuty vařit.
- Přidejte maso a nechte 7-8 minut probublávat.
- Zeleninu přidejte, když je maso téměř uvařené a omáčka se zredukuje téměř na polovinu (nebo na konzistenci, kterou hledáte).
- Vařte další 2 minuty, dokud nebude zelenina uvařená, ale stále křupe.
- Odstraňte stonek citronové trávy a přidejte natrhanou thajskou bazalku.
- Podávejte s rýží, další thajskou bazalkou a lístky čerstvého koriandru.
A co takové recepty na pečené kuře? Připravte si ho klasicky nebo třeba s medem či ovocem!