Celerové cordon bleu

Celerové cordon bleu
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Vynikající řízky z celeru se šunkou a sýrem si zamiluje celá vaše rodina! Jsou rychlé a jednoduché na přípravu a je to skvělý způsob, jak do dětí dostat i neoblíbenou zeleninu.

Co budete potřebovat

  • cca 600 g celeru
  • sůl a pepř dle chuti
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky goudy
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky
  • máslo

Postup

  • Celer oloupejte a nakrájejte na 8 plátků silných asi 1 cm.
  • Plátky celeru spařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, vyjměte, opláchněte a osušte.
  • Všechny celerové plátky dochuťte solí a pepřem.
  • Na každý ze 4 plátků celeru položte plátek šunky a sýra.
  • Navrch položte zbylé plátky celeru a zajistěte párátky.
  • Takto vzniklé ,,sendviče“ obalte nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  • Smažte na rozpáleném másle 2–3 minuty z každé strany dozlatova.
  • Nechte okapat na kuchyňském papíře a podávejte.
Řízek z celeru se šunkou a sýrem na talíři s klínkem citronu.
www.thecaterer.com

Už jste se někdy setkali s pánvemi německé značky Woll? Ne? Jedná se o luxusní set pánví pro různé účely, které jsou schopny dosáhnout opravdu skvělých výsledků. Mají ale také nějaké nedostatky? Vše potřebné se dozvíte v naší recenzi pánví Woll.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.