Vynikající řízky z celeru se šunkou a sýrem si zamiluje celá vaše rodina! Jsou rychlé a jednoduché na přípravu a je to skvělý způsob, jak do dětí dostat i neoblíbenou zeleninu.
Co budete potřebovat
- cca 600 g celeru
- sůl a pepř dle chuti
- 4 plátky šunky
- 4 plátky goudy
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g strouhanky
- máslo
Postup
- Celer oloupejte a nakrájejte na 8 plátků silných asi 1 cm.
- Plátky celeru spařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, vyjměte, opláchněte a osušte.
- Všechny celerové plátky dochuťte solí a pepřem.
- Na každý ze 4 plátků celeru položte plátek šunky a sýra.
- Navrch položte zbylé plátky celeru a zajistěte párátky.
- Takto vzniklé ,,sendviče“ obalte nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- Smažte na rozpáleném másle 2–3 minuty z každé strany dozlatova.
- Nechte okapat na kuchyňském papíře a podávejte.
Už jste se někdy setkali s pánvemi německé značky Woll? Ne? Jedná se o luxusní set pánví pro různé účely, které jsou schopny dosáhnout opravdu skvělých výsledků. Mají ale také nějaké nedostatky? Vše potřebné se dozvíte v naší recenzi pánví Woll.