Zkuste vyměnit tradiční paellu z mořských plodů za kuřecí s chorizem. Je to dokonalá vydatná večeře pro čtyřčlennou rodinu. Stejně dobře se i najíte z krémového rizota s kuřecím masem.
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsní řízky (nakrájené)
- 2 malé cibule (nakrájené nadrobno)
- 1 tučný stroužek česneku
- 140 g choriza (nakrájené)
- 1 lžička kurkumy
- špetka šafránu
- 1 lžička papriky
- 300 g rýže
- 850 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 200 g mraženého hrášku
- 1 citron (nakrájený na měsíčky)
- ½ malého svazku petrželky
Postup
- V pánvi rozehřejte olivový olej na vysokou teplotu.
- Kuřecí kousky opečte, ale nevařte úplně a vyndejte.
- Snižte teplotu na minimum, přidejte cibuli a pomalu vařte do změknutí, asi 10 minut.
- Přidejte česnek, míchejte 1 minutu, poté vhoďte chorizo a opékejte, dokud nepustí olej.
- Vmíchejte koření a poté vsypte rýži.
- Míchejte, aby se rýže obalila v oleji a koření asi 2 minuty, poté zalijte vývarem.
- Přiveďte k varu, vraťte kuře do pánve a za občasného míchání vařte asi 20 minut.
- Přidejte hrášek do pánve a vařte dalších 5 minut, dokud není rýže uvařená a kuře měkké.
- Dobře osolte a podávejte s citronem a petrželkou.
Co může být lepším předkrmem, než pravá španělská studená polévka – gazpacho! Jestli jste jí ještě neochutnali, připravte si jí s našimi recepty.
smažit osolený maso potřený hořčicí je slušný porno. fakt ne.
Proti gustu.. 🙂