Tato paella s kuřecím masem a krevetami je skvělým receptem, jak si vychutnat tradiční španělskou kuchyni v pohodlí vašeho domova. Pokrm se zapéká v troubě, proto pokud máte rádi zapékaná jídla, zkuste i těstoviny z trouby s kuřecím masem.
Co budeme potřebovat
- 6 kuřecích stehen
- 1 lžička nasekaného rozmarýnu
- ¾ lžičky soli
- ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 1 pálivá klobása
- 50 g nakrájené cibule
- 30 g nakrájené červené papriky
- 225 g nevařené rýže
- 30 g nakrájených cherry rajčat
- 1 lžička maďarské sladké papriky
- 1 stroužek česneku
- 720 ml kuřecího vývaru
- 450 g krevet
- 100 g nakrájeného chřestu
- 50 g hrášku
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Kuře posypte rozmarýnem, solí a černým pepřem.
- Zahřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
- Přidejte kuře a opékejte ho 3 minuty z každé strany nebo dokud lehce nezhnědne.
- Vyjměte kuře z pánve, přikryjte a udržujte v teple.
- Přidejte klobásu na pánev a vařte 1 minutu, míchejte, aby se rozpadla.
- Přidejte cibuli a papriku a za stálého míchání vařte 7 minut.
- Přidejte rýži, rajčata, papriku a česnek, za stálého míchání vařte 1 minutu.
- Vraťte kuře na pánev.
- Přidejte vývar a špetku soli a přiveďte k varu.
- Pečte na 200°C 10 minut.
- Vmíchejte krevety, chřest a hrášek. Přikryjte a pečte dalších 5 minut, nebo dokud nejsou krevety hotové.
Na závěr této španělské jízdy můžete podávat sladké churros, které mají původ taktéž ve Španělsku a k nim podávejte lahodnou a voňavou kávu z prvotřídního kávovaru Tchibo. Jaký je ten nejlepší, jsme zjistili v naší recenzi.