Tradiční pečený králík s bůčkem

Tradiční pečený králík s bůčkem

Vychutnejte si křehké maso z králíka ovoněné lahodným vepřovým bůčkem. Pro další inspiraci můžete hledat i v našich dalších 10 králičích receptech z trouby.

Co budeme potřebovat

  • 1 králík (nakrájený na 6 kusů)
  • 500 g vepřového bůčku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hlava česneku
  • 2-3 snítky tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 2 šálky suchého bílého vína
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Bůček nakrájejte na kostičky.
  • Ve velké holandské troubě rozehřejte olivový olej na střední teplotu a králíka dobře opečte ze všech stran, 8 až 10 minut.
  • Přidejte stroužky česneku (neloupané), bůček a koření a pokračujte ve vaření po dobu 2 minut.
  • Dochuťte solí a pepřem, přilijte víno a dobře promíchejte.
  • Přikryjte a pečte v troubě 25 minut.
  • Vyndejte z trouby, vyhoďte koření a podávejte.

K tomuto receptu na králíka z trouby vypečený s křehkým bůčkem nemůžete podávat nic jiného než dokonalé domácí knedlíky! Jak na něj se dozvíte na konci článku.

Talíř plný lahodného králičího masa upečeného s bůčkem a česnekem.
Zdroj: honest-food.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.