Pečená roláda z králičího a bůčku s česnekem a zeleninou vám vyrazí dech. Připravte si grilovanou zeleninu podle našich receptů a přiveďte tento pokrm k dokonalosti.
Co budeme potřebovat
- 500 g bůčku
- 425 g kuřecího mletého masa
- 140 g strouhanky
- 100 g strouhaného parmazánu
- 1 malá cibule (nakrájená nadrobno)
- 8 neloupaných stroužků česneku
- 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
- 1 vejce
- 2 x 2 kg králíka (vykostěného)
- 375 ml suchého bílého vína
- 125 ml olivového oleje
- 500 ml kuřecího vývaru
Postup
- Troubu předehřejte na 170°C.
- Bůček nakrájejte na kostičky a dozlatova osmahněte na pánvi na vysokou teplotu.
- Nechte chvíli okapat na papírové utěrce.
- Vložte opečený bůček do mísy s kuřecím masem, strouhankou, parmazánem a cibulí.
- Oloupejte a rozdrťte 2 stroužky česneku a přidejte do mísy s rozmarýnem a vejcem.
- Dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
- Položte králíky na pracovní plochu. Nádivku rozdělte na dvě části.
- Vložte nádivku do králičího masa a zabalte.
- Králíky dejte do pekáče a přidejte k nim zbývající česnek a rozmarýn.
- Přidejte víno a olej, dobře okořeňte a pečte 90 minut, občas podlévejte.
- Po dokončení králíka volně přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat.
- Pekáč s výpečkem umístěte na plotnu.
- Přidejte vývar a míchejte. Vařte 2-3 minuty, poté šťávu sceďte do mísy.
- Naporcovaného pečeného králíka pokapejte šťávou.