Mrkvové řezy s ananasem a vlašskými ořechy

Mrkvové řezy s ananasem a vlašskými ořechy

Pokud máte v lásce mrkvové buchty, pak nezapomeňte vyzkoušet i tyto lahodné řezy, které jako bonus obsahují také ananas. Je to lahůdka!

Co budete potřebovat

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 a ¼ lžičky mleté ​​skořice
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 šálek třtinového cukru
  • ¾ šálku krystalového cukru
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky jemně nastrouhané mrkve
  • 1 šálek konzervovaných kousků ananasu
  • 1 šálek nasekaných vlašských ořechů

Na polevu:

  • 230 g sýru Philadelphia pokojové teploty
  • ¼ šálku másla pokojové teploty
  • 3 šálky moučkového cukru
  • ¼ lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte zapékací misku o rozměrech 23 x 33 cm.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, skořici, hřebíček, zázvor, muškátový oříšek, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  • Ve střední misce smíchejte cukry, olej, vejce a vanilku.
  • Suché ingredience vsypte do mokrých a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Vmíchejte mrkev, ananas a ořechy.
  • Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené zapékací mísy.
  • Pečte 45–55 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Pokud vršek hnědne příliš rychle, volně jej zakryjte alobalem.
  • Buchtu vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout na mřížce.
  • Na polevu šlehejte sýr a máslo, dokud nebudete mít hladkou a krémovou směs.
  • Přidejte moučkový cukr a sůl a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Polevu rozetřete na vychladlou buchtu.
  • Uchovávejte v lednici po dobu až 5 dnů.
Cuketová buchta s polevou na talířku.
www.ninakneadstobake.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.