Medovo-vanilkové řezy s polevou a zdobením

Medovo-vanilkové řezy s polevou a zdobením

Tento recept si nezapomeňte uložit! Vláčnou buchtu s medem a vanilkou potřenou krémovou polevou z kakaa, medu a másla si totiž budete chtít připravovat znovu a znovu.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 4 velká vejce, pokojové teploty
  • 180 g medu
  • ½ šálku moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ¾ šálku rostlinného oleje
  • 1 šálek podmáslí

Na polevu:

  • 270 g medu
  • 1 lžíce kakaa
  • 170 g studeného másla, nakrájeného
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce pestrého zdobení

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Plech vymažte a vyložte pečícím papírem.
  • V míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu a dejte stranou.
  • V jiné misce smíchejte vejce a cukr a šlehejte, dokud se nespojí.
  • Přidejte vanilkový extrakt a rostlinný olej a znovu prošlehejte.
  • Postupně vmíchejte střídavě s podmáslím k suchým ingrediencím.
  • Těsto nalijte na vyložený plech a vrch zarovnejte lžící.
  • Pečte 30-35 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout.
  • Na přípravu polevy dejte studené máslo, kakao, vanilkový extrakt a med do mísy stolního mixéru.
  • Míchejte, dokud se vše nespojí a textura není lehká a nadýchaná, asi 8-10 minut.
  • Polevu natřete na upečené těsto a posypte zdobením.
  • Nechte v chladu, dokud nebudete připraveni k podávání.
  • Vyjměte z lednice 15 minut před podáváním.
Buchta s medem a vanilkou potřená krémovou polevou z kakaa, medu a másla a posypaná zdobením.
www.capilanohoney.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.