Bezlepkové řezy z mrkve a ananasu s vanilkovou polevou

Bezlepkové řezy z mrkve a ananasu s vanilkovou polevou

Tento snadný moučník z mrkve s polevou ze smetanového sýra je neuvěřitelně vláčný a lahodný. Navíc když do mrkvových řezů přidáte konzervovaný ananas a kokos, povýšíte je o stupeň výše.

Co budete potřebovat

  • 2 šálky bezlepkové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3 velká vejce
  • 1 šálek krystalového cukru
  • ½ šálku třtinového cukru
  • ½ šálku másla pokojové teploty
  • ½ šálku zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky mrkve, nastrouhané
  • 1 šálek konzervovaných kousků ananasu, okapaných
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 šálek vlašských ořechů, nasekaných

Na polevu:

  • 230 g sýru Philadelphia
  • 1/2 šálku másla, změkčeného
  • špetka soli
  • 4 a 1/2 šálku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy

Postup

  • Předehřejte si troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Plech o rozměrech 23 x 33 cm vymažte kokosovým olejem nebo máslem a dejte stranou.
  • Ve velké míse prošlehejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek.
  • Dejte stranou.
  • Do mísy vašeho stolního mixéru přidejte vejce, krystalový cukr a třtinový cukr.
  • Šlehejte dohromady 2-3 minuty.
  • Ke směsi přidejte máslo, zakysanou smetanu a vanilku a míchejte asi 1-2 minuty.
  • Suché ingredience přidejte k mokrým a šlehejte, dokud se nespojí.
  • Do směsi přidejte nastrouhanou mrkev, ananas, strouhaný kokos a vlašské ořechy a stěrkou promíchejte.
  • Těsto nalijte na vymazaný plech.
  • Pečte 30 minut.
  • Upečenou buchtu nechte vychladnout a mezitím si připravte polevu.
  • Přidejte smetanový sýr, máslo a špetku soli do mísy stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem.
  • Šlehejte do hladka, asi 1 minutu.
  • Přidejte moučkový cukr a míchejte na nejnižší rychlost, dokud se cukr nezapracuje do směsi.
  • Přidejte vanilku a citronovou šťávu a míchejte dalších 30 sekund až 1 minutu, dokud nebude poleva hladká a krémová.
  • Po úplném vychladnutí polevu namažte na buchtu a podávejte.
Moučník z mrkve s polevou ze smetanového sýra na pečícím papíře.
www.smallfarmbiglife.com

Přemýšlíte, jaký kávovar by pasoval do vaší domácnosti? Podívejte se na naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo a třeba si vyberete svého favorita!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.