Tento nepečený dezert je snadný a rychlý na přípravu a navíc skvěle zasytí. Lahodná kombinace mascarpone, nutelly, zakysané smetany a sušenek uspokojí vaše chuťové buňky a vy ji budete chtít zažívat znovu a znovu.
Co budete potřebovat
- 24 ks BeBe sušenek
- 500 g mascarpone
- 400 g zakysané smetany
- 60 g moučkového cukru
- 200 g nutelly
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 150 ml mléka, studeného
Postup
- Ve velké míse vyšlehejte elektrickým šlehačem mascarpone, vanilku, moučkový cukr a asi polovinu zakysané smetany.
- V jiné misce ušlehejte zbytek zakysané smetany spolu s nutellou.
- Nalijte mléko do mísy.
- Každou sušenku ponořte do mléka na několik sekund.
- Na dno formy o rozměrech 28 x 18 cm nebo podobné rozprostřete sušenky.
- Možná budete muset některé z nich rozlomit, aby se vešly.
- Natřete asi ⅓ náplně z mascarpone.
- Vyhlaďte povrch špachtlí.
- Potřete ⅓ nutellové směsi.
- Pokračujte v procesu ještě dvakrát.
- Zakryjte řezy potravinářskou fólií a nechte v chladu 6-8 hodin nebo přes noc.
- Podávejte posypané rozdrobenými sušenkami.
- Řezy můžete volitelně ozdobit lesním ovocem.
- Dobrou chuť!
Inspirujte se i našimi chutnými recepty na dorty z mascarpone. Rozplynou se na jazyku!