Nepečené řezy z mascarpone a nutelly

Nepečené řezy z mascarpone a nutelly

Tento nepečený dezert je snadný a rychlý na přípravu a navíc skvěle zasytí. Lahodná kombinace mascarpone, nutelly, zakysané smetany a sušenek uspokojí vaše chuťové buňky a vy ji budete chtít zažívat znovu a znovu.

Co budete potřebovat

  • 24 ks BeBe sušenek
  • 500 g mascarpone
  • 400 g zakysané smetany
  • 60 g moučkového cukru
  • 200 g nutelly
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 150 ml mléka, studeného

Postup

  • Ve velké míse vyšlehejte elektrickým šlehačem mascarpone, vanilku, moučkový cukr a asi polovinu zakysané smetany.
  • V jiné misce ušlehejte zbytek zakysané smetany spolu s nutellou.
  • Nalijte mléko do mísy.
  • Každou sušenku ponořte do mléka na několik sekund.
  • Na dno formy o rozměrech 28 x 18 cm nebo podobné rozprostřete sušenky.
  • Možná budete muset některé z nich rozlomit, aby se vešly.
  • Natřete asi ⅓ náplně z mascarpone.
  • Vyhlaďte povrch špachtlí.
  • Potřete ⅓ nutellové směsi.
  • Pokračujte v procesu ještě dvakrát.
  • Zakryjte řezy potravinářskou fólií a nechte v chladu 6-8 hodin nebo přes noc.
  • Podávejte posypané rozdrobenými sušenkami.
  • Řezy můžete volitelně ozdobit lesním ovocem.
  • Dobrou chuť!
Řez s mascarpone s borůvkami na talíři s vedle položenou sklenicí mléka.
www.daniscookings.com

Inspirujte se i našimi chutnými recepty na dorty z mascarpone. Rozplynou se na jazyku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.