Pečený králík se slaninou a květákovým pyré

Pečený králík se slaninou a květákovým pyré

Králičí maso se slaninou a květákem je jedním z nejoblíbenějších receptů! Toto klasické francouzské jídlo je vydatné a chutné. Pokud chcete můžete maso z králíka nahradit kuřetem a podávat ho s pyré z batátů.

Co budeme potřebovat

  • 4 plátky syrové slaniny
  • 1 králík naporcovaný
  • sůl
  • pepř
  • 40 g cibule (nakrájené)
  • 125 ml kuřecího vývaru nebo bílého vína
  • 80 ml vody
  • 30 g zrnité hořčice
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 125 ml husté smetany
  • 20 g čerstvé petržele nasekané

Na pyré

  • 1 květák
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 45 g másla
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • pepř

Postup

  • Slaninu opečte na pánvi dokřupava.
  • Kousky králíka osolíme a opepříme. Na středně vysokém ohni osmahněte kousky králíka na slaninovém tuku.
  • Vložte maso do pekáčku.
  • Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  • Osmažte cibuli na pánvi, dokud nebude průhledná, asi 3-4 minuty.
  • Nalijte kuřecí vývar do pánve.
  • Přidejte vodu, hořčici a tymián a přiveďte k varu.
  • Kousky králíka přelijeme hořčičnou omáčkou.
  • Pekáč zakryjte alobalem a pečte při 160 stupních 45 minut až 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
  • Králíka vyndejte a do omáčky vmíchejte smetanu a petrželku a přelijte s ní králíka.
  • Posypte rozdrobenou slaninou.
  • Na pyré si ve velkém hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar a sůl.
  • Přidejte květák. Přikryjte, snižte teplotu na minimum a vařte v páře 20 minut, nebo dokud květák nezměkne.
  • Květák květák do kuchyňského robotu. Přidejte 3 lžíce kuřecího vývaru z hrnce spolu s máslem.
  • Zpracujte do hladka a dochuťte pepřem, solí a tymiánem.
Králičí noha ve smetanové omáčce s kousky slaniny.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.