Starý dobrý recept na králičí maso v lahodné červené omáčce dochucené paprikou! Vzpomínáte si na svoje dětství? Tak šup, šup pojďte si ho s námi uvařit! A můžete si uvařit i další lahodné recepty s králíkem, rovnou na 10 způsobů.
Co budeme potřebovat
- 1 kilo králíka
- 3 cibule (nakrájené na plátky)
- 200 g nakrájených hub
- 2 stroužky česneku
- 100 g rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- 3 lžíce sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžíce mouky
- 250 ml kuřecího vývaru
- 200 g řeckého jogurtu
Postup
- Králíka nakrájejte na větší kusy. Bohatě dochuťte solí a pepřem.
- Do hrnce s poklicí nalijte olivový olej a zahřejte ho na vysokou teplotu.
- Přidejte kousky králíka a nechte ho z obou stran zhnědnout. Jakmile je dobře opečený, králíka vyjměte a dejte stranou.
- Přidejte máslo a poté přidejte nakrájenou cibuli a jednu lžičku soli.
- Nechte vařit, dokud nezačne zlátnout.
- Přidejte česnek a houby a vařte dalších 8 minut, dokud houby nezměknou.
- Přidejte mouku a papriku a dobře promíchejte, nechte promíchat chutě a mouku trochu povařit.
- Přidejte rajčatový protlak a kuřecí vývar a přiveďte k varu.
- Přidejte králíka a pokračujte ve vaření s pokličkou na hrnci asi půl hodiny, dokud nebude králík hotový.
- Sundejte poklici a nyní by měla být omáčka docela hustá.
- Těsně před podáváním hrnec stáhněte z plotny a jemně vmíchejte řecký jogurt.
- Králíka na paprice podávejte s něčím kašovitým, jako je bramborová kaše nebo polenta, aby příloha nasákla všechnu omáčku.