Maďarskem inspirovaný recept na králíka na paprice rozzáří každý jídelní stůl! Je to bohaté, příjemné jídlo, které překypuje velkou variací chutí. Zakousněte k němu například naše pečivo z bílé mouky.
Co budeme potřebovat
- ½ kg králičího masa
- 1 lžička zázvorového prášku
- 1 lžička uzené papriky
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 ½ lžičky soli
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 celý rozmarýn
- 2 střední nakrájené mrkve
- 1 střední cibule nakrájená na plátky
- 120 g nakrájené papriky
- 400 g nakrájených rajčat
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička soli
Postup
- Na králičí maso nasypeme zázvorový prášek, přidáme uzenou papriku, česnek, černý pepř, sůl, promícháme, aby se vše obalilo rovnoměrně, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut marinovat.
- Na pánvi na střední teplotu rozehřejte rostlinný olej, přidejte snítku rozmarýnu, poté opatrně vložte každé marinované králičí maso na rozpálenou pánev a opékejte 5 minut z každé strany, poté přidejte nakrájenou mrkev a nechte 2 minuty opékat.
- Vyjměte je z oleje a dejte stranou.
- Přidejte nakrájenou cibuli, papriku, míchejte, dokud cibule mírně nezesklovatí, poté přidejte nakrájená rajčata, promíchejte a nechte 5 minut vařit.
- Dochutíme česnekovým práškem, solí, promícháme a poté přidáme orestované králičí maso a mrkev.
- Promíchejte, přikryjte a nechte na mírnou teplotu 15-20 minut dusit za občasného míchání.
- Králík na paprice je připraven k podávání.