Pečené králičí na paprice po maďarsku

Pečené králičí na paprice po maďarsku

Maďarskem inspirovaný recept na králíka na paprice rozzáří každý jídelní stůl! Je to bohaté, příjemné jídlo, které překypuje velkou variací chutí. Zakousněte k němu například naše pečivo z bílé mouky.

Co budeme potřebovat

  • ½ kg králičího masa
  • 1 lžička zázvorového prášku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 ½ lžičky soli
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 celý rozmarýn
  • 2 střední nakrájené mrkve
  • 1 střední cibule nakrájená na plátky
  • 120 g nakrájené papriky
  • 400 g nakrájených rajčat
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička soli

Postup

  • Na králičí maso nasypeme zázvorový prášek, přidáme uzenou papriku, česnek, černý pepř, sůl, promícháme, aby se vše obalilo rovnoměrně, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut marinovat.
  • Na pánvi na střední teplotu rozehřejte rostlinný olej, přidejte snítku rozmarýnu, poté opatrně vložte každé marinované králičí maso na rozpálenou pánev a opékejte 5 minut z každé strany, poté přidejte nakrájenou mrkev a nechte 2 minuty opékat.
  • Vyjměte je z oleje a dejte stranou.
  • Přidejte nakrájenou cibuli, papriku, míchejte, dokud cibule mírně nezesklovatí, poté přidejte nakrájená rajčata, promíchejte a nechte 5 minut vařit.
  • Dochutíme česnekovým práškem, solí, promícháme a poté přidáme orestované králičí maso a mrkev.
  • Promíchejte, přikryjte a nechte na mírnou teplotu 15-20 minut dusit za občasného míchání.
  • Králík na paprice je připraven k podávání.
Velký hrnec plný křehkého králičího masa se zeleninou a paprikou.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.