Borůvkový koláč se zakysanou smetanou

Borůvkový koláč se zakysanou smetanou

Tento koláč ze zakysané smetany a borůvek je lehký a chutný! Čerstvé ovoce v lehkém pudinku vás dostane do kolen pokaždé, co se zakousnete. Tuto variaci na pečený ovocný koláč si naprosto zamilujete a vytvoření náplně zabere méně než 5 minut. Pro další mlsání si připravte tyto recepty na buchty s borůvkami.

Co budeme potřebovat

  • 1 listové těsto
  • 180 g krystalového cukru
  • 240 g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilky
  • ½ lžičky mandlového extraktu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce mouky
  • 200 g borůvek
  • 45 g studeného másla
  • 3 lžíce mouky
  • 2 lžíce cukru
  • Špetka soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Vyválejte listové těsto a vložte ho do formy na koláče, propíchejte ho vidličkou, abyste zabránili vzniku vzduchových bublin.
  • Cukr, zakysanou smetanu, vejce, vanilku, mandlový extrakt, citronovou šťávu, sůl a mouku vyšlehejte do hladka.
  • Vmíchejte borůvky.
  • Nalijte směs do koláčového základu.
  • Okraje těsta zakryjte fólií, aby příliš nezhnědly.
  • Pečte 30 minut.
  • Zatímco se koláč peče, připravte si drobenku.
  • Smíchejte máslo na mouku a vmíchejte cukr a sůl.
  • Po 30 minutách pečení koláč vyjměte z trouby, odstraňte fólii a posypte drobenkou.
  • Pečte dalších 10-15 minut.
  • Před podáváním zcela vychladnout.
Lahodný koláč s borůvkami a drobenkou.
Zdroj: poetryandpies.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.