Pečeně z vepřového masa v marinádě s hořčicí a bylinkami

Pečeně z vepřového masa v marinádě s hořčicí a bylinkami

Gratinované brambory se smetanou a čerstvými bylinkami se hodí k tomuto receptu na vepřovou pečeni s hořčičnou marinádou. A pokud se rozhodnete k tomuto hlavnímu chodu servírovat víno, zvažte podávání voňavého červeného, jako je Pinot Noir.

Co budeme potřebovat

  • 6 lžic hrubozrnné dijonské hořčice
  • 6 velkých stroužků česneku (nasekaných)
  • 4 malé bobkové listy (jemně rozdrcené)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 kg vepřové panenky

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Smíchejte dijonskou hořčici, mletý česnek, bobkové listy, olivový olej, balzamikový ocet a rozmarýn v malé misce a promíchejte.
  • Osušené vepřové maso posypte solí a pepřem.
  • Potřete hořčičnou směsí. Umístěte vepřové maso do pekáčku.
  • Pečte vepřové maso, dokud teploměr zasunutý do středu nezaznamená 65 °C, nebo asi 1 hodinu.
  • Nechte odstát 15 minut a až poté ho nakrájejte na tenké plátky.

Namarinované vepřové maso si můžete taktéž uložit do mrazáku na další použití. K tomu, abyste mohli nejen maso, ale i ostatní suroviny efektivně sladovat potřebujete výkonnou vakuovačku! Jak vybrat tu nejlepší se dozvíte v naší recenzi!

Plech s kusem vepřového masa obalené ve zkaramelizované marinádě z hořčice.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.