Panenka na česneku a cibuli pečená v troubě

Panenka na česneku a cibuli pečená v troubě

Vepřová pečeně na cibuli a česneku je jedním z nejlepších pokrmů, které kdy budete mít šanci ochutnat!

Co budeme potřebovat

  • 1,5 kg vepřové panenky
  • 1 velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 4 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky)
  • 1,5 lžičky italského koření
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky drcených vloček červené papriky
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 4-6 mrkví (oloupaných a nakrájených na čtvrtky)
  • 2-3 červené brambory (oloupané a nakrájené na čtvrtky)
  • 2 lžíce balzamikového octa

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  • Do vepřové panenky udělejte 5-6 řezů. Každý řez naplňte nakrájenou cibuli a česnekem.
  • Vepřové maso vložte do pekáče a posypte italským kořením, solí, vločkami červené papriky a černým pepřem.
  • Kolem naaranžujte mrkev a brambory a vše pokapejte balzamikovým octem.
  • Zakryjte a pečte asi 1 hodinu. Po upečení nechte maso 10 minut odpočívat.
  • Nakrájejte vepřovou pečeni a podávejte jí spolu s pečenou mrkví a bramborami.

Místo brambor si také můžete ve vaší domácí pekárně připravit jednoduchý houskový knedlík! Jak na to se dozvíte v našem receptu a jak si vybrat tu nejlepší všestrannou domácí pekárnu se dozvíte v naší detailní recenzi.

Upečená vepřová panenka s opečenými bramborami, mrkví a kapustou.
Zdroj: goodcook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.