Kuřecí prsa s bramborami ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami

Kuřecí prsa s bramborami ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami

30 minut, pánev a několik jednoduchých ingrediencí! To je vše, co potřebujete na tento chutný a vydatný pokrm z jedné pánve.

Co budete potřebovat

  • 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže, naklepaných na stejnoměrnou tloušťku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek na tenké plátky nakrájených brambor
  • 1 lžíce prolisovaného česneku
  • ½ lžičky najemno nasekaného rozmarýnu
  • ½ lžičky najemno nasekaného tymiánu
  • ¼ lžičky najemno nasekaného oregana
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu (volitelně)

Postup

  • Vymažte velkou pánev olejem.
  • Kuřecí maso osolte a opepřete podle chuti.
  • Přidejte maso na pánev a opékejte na středním plameni 5–6 minut z každé strany, dokud nezhnědne a nepropeče se.
  • Přendejte na talíř a přikryjte, aby zůstalo teplé.
  • Přidejte do pánve brambory, česnek a bylinky a vařte 5–7 minut, dokud se brambory nedají snadno propíchnout vidličkou a nezhnědnou na okrajích. (Nezapomeňte brambory v polovině obrátit, aby se opekly z obou stran.)
  • Přidejte smetanu a vařte dalších 4–5 minut, dokud ezhoustne, přičemž nezapomeňte pravidelně míchat.
  • Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Přidejte do pánve maso a obalte ho ve smetanové omáčce.
  • Podle potřeby pokrm ozdobte celými stroužky česneku a bylinkami a podávejte horké.
Kuřecí maso s bramborami v krémové omáčce na pánvi.
www.lecremedelacrumb.com

Vyzkoušejte i naše výborné recepty na brambory zapékané s kuřecím masem 4x jinak. Pochutnáte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.