Chutný recept plný zářivých barev vás ohromí. Podávejte ho ideálně s křupavým chlebem či rýží jako vydatný oběd či večeři.
Co budete potřebovat
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1 velká žlutá cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku
- 5 zralých rajčat, nakrájených na poloviny
- 1/2 velkého lilku, oloupaného a nakrájeného na kostičky
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 700 g kuřecích prsou
- 1 velký brambor, nakrájený na plátky
- sůl a pepř na dochucení
- 1 lžička koření na drůbež
- 1/2 šálku čerstvé petrželky
- křupavý chléb nebo rýže k podávání
Postup
- Olivový olej rozehřejte ve velké hluboké pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte cibuli a česnek.
- Do pánve vydlabejte šťávu, semínka a dužinu z rajčat.
- Přidejte kousky lilku a směs vařte 5 minut nebo dokud není vše změklé.
- Na omáčku položte vydlabané poloviny rajčat otevřenou stranou dolů.
- Vařte několik minut, dokud se rajčata nezapaří a nezměknou.
- Rozdělte je do pánve a vařte dalších 5-10 minut.
- Omáčku přeneste do mixéru nebo kuchyňského robotu a mixujte, dokud směs nedosáhne požadované konzistence.
- Vmíchejte sůl.
- Ochutnejte a dochuťte podle sebe.
- Do stejné pánve přidejte ještě jednu kapku olivového oleje a přidejte kuřecí maso a plátky brambor.
- Posypte solí, pepřem a kořením.
- Restujte několik minut z každé strany, dozlatova.
- Přidejte omáčku zpět do pánve, přikryjte a vařte 10 minut, nebo dokud nejsou kuře a brambory zcela uvařené.
- Posypte čerstvou petrželkou a podávejte s křupavým bílým chlebem nebo rýží.