Vydatné maďarské jídlo, které si zamilujete! Kuřecí kousky se vaří v lahodné omáčce z rajčat a maďarské papriky a vše se podává se špeclemi. Mňam!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce rostlinného oleje
- ¾ šálku cibule nakrájené na kostičky
- 3 lžíce maďarské papriky
- 700 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 410 g konzervovaných nakrájených rajčat
- 1 a ¼ šálku kuřecího vývaru
- 3 lžíce hladké mouky
- 230 g zakysané smetany
- sůl a pepř na dochucení
- špecle k podávání
Postup
- V hlubokém hrnci na středním plameni rozehřejte olej a přidejte cibuli.
- Restujte, dokud nezměkne a nezesklovatí, poté přidejte papriku.
- Maso osolte a opepřete a dejte ho do hrnce.
- Opatrně přidejte rajčata a 1 šálek kuřecího vývaru.
- Přikryjte a na mírném ohni duste 1 hodinu.
- Uvařené maso vyjměte z hrnce a dejte stranou.
- Zahřejte zbývající ¼ šálku kuřecího vývaru, dokud nebude teplý.
- Můžete ho ohřát i v mikrovlnné troubě.
- Smíchejte vývar a mouku a míchejte, dokud nevznikne hustá kaše.
- Do hrnce přidejte zakysanou smetanu, sůl a jíšku a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Pokračujte ve šlehání na mírném ohni, dokud omáčka nedosáhne požadované hustoty.
- Omáčku podávejte s kuřecím masem a špeclemi.
Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání?