Rychlé a snadné jídlo, se kterým ale uděláte velkou parádu. Špecle s kuřecím masem, žampiony, cherry rajčaty, rukolou a parmazánem potěší většinu strávníků a skvěle se hodí jako večeře po náročném všedním dni.
Co budete potřebovat
- 225 g kuřecích stehen bez kosti a bez kůže, nakrájených na kostičky
- 225 g bílých žampionů, nakrájených na čtvrtiny
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, najemno nasekaný
- 60 ml olivového oleje
- 375 ml kuřecího vývaru
- 500 g cherry rajčat, rozpůlených
- 140 g rukoly, nasekané
- 340 g sušených špeclí
- 180 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
Postup
- Ve velké pánvi na středně vysokém ohni osmahněte na oleji kuřecí kousky s žampiony, cibulí a česnekem.
- Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
- Vařte 10 minut.
- Přidejte rajčata a pokračujte ve vaření, dokud nezačnou vadnout.
- Přidejte rukolu a vařte 1 minutu. V tomto okamžiku by měla v pánvi zůstat asi třetina tekutiny z vaření.
- Podle potřeby přidejte další vývar.
- Mezitím ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špecle al dente.
- Sceďte.
- Přeneste špecle do pánve.
- Přidejte parmezán a dobře promíchejte.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Dobrou chuť!