Luxusní smažené celerové hranolky, které připravíte během chvilky. Fajnšmejkři si je mohou na závěr posypat parmazánem pro extra chuť!
Co budete potřebovat
- 1 kg celeru, oloupaného a nakrájeného na hranolky 5 x 2,5 cm
- tuk dle výběru
- sůl a koření dle výběru
- olej na smažení
- ¼ šálku parmazánu (volitelně)
Postup
- Celerové hranolky promíchejte s tukem dle vašeho výběru, skvělý je třeba tuk ze slaniny.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej.
- Když je olej rozpálený, přidejte opatrně hranolky, ale nepřeplňujte pánev.
- Smažte dozlatova z jedné strany, asi 2 až 3 minuty.
- Otočte a pokračujte ve smažení, dokud nebudou hotové, asi 2 až 3 minuty.
- Vyjměte děrovanou lžící a položte na plech vyložený pečícím papírem.
- Dochuťte solí a jakýmkoliv dalším kořením, které máte rádi.
- Volitelně ozdobte parmazánem.
- Užijte si to!
Máme pro vás také 5 křupavých receptů na nejlepší mexické nachos. Jakou variantu vyzkoušíte jak první?