Celerové hranolky s uzenou paprikou

Celerové hranolky s uzenou paprikou
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 2

Jednoduchý recept na hranolky z celeru s uzenou paprikou, které můžete podávat téměř k čemukoli místo klasických bramborových hranolek. Navíc jsou o dost zdravější!

Co budete potřebovat

  • 1 celer
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky uzené papriky
  • hrubá mořská sůl
  • kečup, k podávání (volitelně)

Postup

  • Nastavte troubu na horkovzduch a předehřejte na 200°C.
  • Vyložte plech pečicím papírem.
  • Celer oloupejte.
  • Oloupaný celer překrojte napůl a pak každou půlku nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm.
  • Každý plátek nakrájejte na hranolky o tloušťce cca 1 cm.
  • Celerové hranolky dejte do velké mísy a obalte v olivovém oleji a uzené paprice.
  • Se solí vydržte, dokud nebudou hranolky upečené.
  • Položte celerové hranolky na plech v jedné vrstvě a ujistěte se, že kolem každé hranolky je trochu místa.
  • Pečte asi 15 minut.
  • Poté vyjměte plech z trouby a každý hranolek opatrně překlopte na druhou stranu a pečte dalších 10 minut, dokud nebudou vršky pěkně puchýřnaté a místy lehce připálené.
  • Posypte solí a ihned konzumujte.
Hranolky z celeru na talíři s mističkou kečupu.
www.lazycatkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.