Jednoduchý recept na hranolky z celeru s uzenou paprikou, které můžete podávat téměř k čemukoli místo klasických bramborových hranolek. Navíc jsou o dost zdravější!
Co budete potřebovat
- 1 celer
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky uzené papriky
- hrubá mořská sůl
- kečup, k podávání (volitelně)
Postup
- Nastavte troubu na horkovzduch a předehřejte na 200°C.
- Vyložte plech pečicím papírem.
- Celer oloupejte.
- Oloupaný celer překrojte napůl a pak každou půlku nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm.
- Každý plátek nakrájejte na hranolky o tloušťce cca 1 cm.
- Celerové hranolky dejte do velké mísy a obalte v olivovém oleji a uzené paprice.
- Se solí vydržte, dokud nebudou hranolky upečené.
- Položte celerové hranolky na plech v jedné vrstvě a ujistěte se, že kolem každé hranolky je trochu místa.
- Pečte asi 15 minut.
- Poté vyjměte plech z trouby a každý hranolek opatrně překlopte na druhou stranu a pečte dalších 10 minut, dokud nebudou vršky pěkně puchýřnaté a místy lehce připálené.
- Posypte solí a ihned konzumujte.