Kari pomazánka z řapíkatého celeru a jablka

Kari pomazánka z řapíkatého celeru a jablka

Z nutričního hlediska se jedná o naprosto perfektní pomazánku. Je bohatá na bílkoviny a vlákninu, ale má nízký obsah tuku a kalorií. Navíc skvěle chutná!

Co budete potřebovat

  • 2 špetky kari
  • 110 g smetanového sýra
  • 1 lžíce podmáslí
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 malé jablko
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Smíchejte kari se 2 lžícemi teplé vody.
  • Promíchejte se smetanovým sýrem do krémové směsi.
  • Opláchněte řapíkatý celer, nakrájejte ho nadrobno a listy nasekejte.
  • 1 lžíci řapíkatého celeru si dejte stranou.
  • Jablko omyjte, osušte, rozčtvrťte a zbavte jádřinců.
  • Jablko nakrájejte nadrobno.
  • Smíchejte smetanový kari sýr s jablkem, řapíkatým celerem nakrájeným na kostičky a celerovými listy.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Pomazánku podávejte namazanou na chlebu či s krekry a ozdobte zbylým nakrájeným řapíkatým celerem.
Sýrová pomazánka ve sklenici s řapíkatým celerem.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.