Krémový dip s olivami a řapíkatým celerem je neuvěřitelně chutný a oblíbí si ho i ti, kteří olivy nemají zrovna dvakrát v lásce!
Co budete potřebovat
- 230 g smetanového sýra, změkčeného
- 1/3 šálku majonézy
- 1 lžíce koprového nálevu
- 8 velkých oliv plněných pimento paprikami, nakrájených
- 1 lžička šťávy z oliv
- 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
- 1 lžíce pažitky
- 1 jarní cibulka, nakrájená (celá)
- 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené nadrobno
Postup
- Pomocí mixéru utřete smetanový sýr do hladka.
- Přidejte majonézu a promíchejte.
- Přidejte nálev z koprového nálevu, nakrájené olivy a olivovou šťávu.
- Promíchejte.
- Vmíchejte jarní cibulku a řapíkatý celer.
- Trochu jarní cibulky a/nebo nakrájených oliv si nechte na podávání, pokud chcete.
- Vmíchejte mletý černý pepř a pažitku.
- Uchovávejte v misce v lednici, dokud nebudete připraveni k podávání.
- Podávejte s řapíkatým celerem, mrkví, paprikou, krekry nebo chipsy.