Batátovo-mrkvové pyré

Batátovo-mrkvové pyré

Vynikající zdravá příloha třeba ke grilovanému masu! Rozmixované pečené batáty s vařenou mrkví, bílým jogurtem a kajenským pepřem si oblíbíte a na klasickou bramborovou kaši si ani nevzpomenete.

Co budete potřebovat

  • 1 kg batátů
  • 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
  • 12 lžic másla, změkčeného
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 2 a 1/2 šálku vody
  • 1/2 šálku bílého jogurtu
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Batáty oškrábejte a v horní části každého batátu udělejte malý hluboký zářez,.
  • Batáty položte na plech a pečte v troubě 1 hodinu, nebo dokud nezměknou.
  • Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte ji na 2,5 cm kousky.
  • Mrkev dejte do hrnce s vodou, cukrem a 2 lžícemi másla.
  • Hrnec dejte na střední teplotu, přiveďte k varu a vařte odkryté, dokud se voda neodpaří a mrkev nezačne na másle prskat, asi 30 minut.
  • Mrkev by měla být měkká.
  • Pokud ne, přidejte trochu vody a vařte, dokud nebude mrkev hotová a nezůstane žádná tekutina.
  • Vydlabejte dužinu batátů a smíchejte s mrkví v míse kuchyňského robota s ocelovou čepelí.
  • Přidejte zbývající máslo a jogurt a zpracujte do hladka.
  • Přidejte muškátový oříšek, kajenský pepř, sůl a pepř podle chuti a ještě zpracujte, dokud nebude vše krásně krémové a dobře promíchané.
  • Ihned podávejte!
Rozmixované pečené batáty s vařenou mrkví, bílým jogurtem a kajenským pepřem podávané na talíři s fazolkami a masem.
www.thetableofcontents.co

Inspirujte se také našimi nejlepšími recepty na polévky z batátů, které vás skvěle zasytí i zahřejí!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.