Batátová kaše s jarní cibulkou a zakysanou smetanou

Batátová kaše s jarní cibulkou a zakysanou smetanou

Tohle je naprosto luxusní příloha k jakémukoli masu! Batáty s čerstvými bylinkami, máslem a zakysanou smetanou potěší vaše chuťové buňky a vy si nebudete stačit chodit přidávat.

Co budete potřebovat

  • 2 kg batátů, oloupaných a nakrájených na 2,5 cm kostky
  • 2 lžičky soli
  • ⅓ šálku najemno nakrájené jarní cibulky (použijte zelenější části)
  • ⅓ šálku najemno nasekané čerstvé plocholisté petrželky
  • 1 malý až střední stroužek česneku, prolisovaný
  • ¼ šálku zakysané smetany
  • 3 lžíce másla, nakrájeného na kostky
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje

Postup

  • Vložte batáty nakrájené na kostky do velkého hrnce nebo holandské trouby a přidejte tolik vody, aby batáty zakrývala o cca 2,5 cm.
  • Přidejte 1 lžičku soli a směs přiveďte k varu na středně vysokém ohni.
  • Snižte teplotu a vařte odkryté, dokud batáty nezměknou, asi 9 až 12 minut.
  • Dobře sceďte a poté batáty vraťte do hrnce a rozmačkejte je na požadovanou konzistenci.
  • Okamžitě přidejte téměř všechnu jarní cibulku a petrželku, z obojího si ponechte malé množství na ozdobu.
  • Přidejte česnek a promíchejte.
  • Poté vmíchejte většinu zakysané smetany (zhruba 1 lžíci si nechte na ozdobu), všechno máslo a zbývající 1 lžičku soli.
  • Dochuťte podle chuti další solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  • Batátovou kaši přendejte do servírovací mísy a lžící vmíchejte odloženou zakysanou smetanu.
  • Posypte odloženou jarní cibulkou a petrželkou, povrch lehce pokapejte olivovým olejem a na závěr posypte pepřem.
  • Podávejte ihned.
Pyré z batátů v misce se lžící.
www.cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.