Pyré z batátů s čedarem a orestovanou šalvějí

Pyré z batátů s čedarem a orestovanou šalvějí

Nasládlá batátová kaše s čedarem, čerstvou pažitkou a orestovanými lístky šalvěje je perfektní přílohou ke slavnostnímu pokrmu. Jelikož jsou batáty sladké samy o sobě, ostatní ingredience jim dodají ten správný šmrnc.

Co budete potřebovat

  • 500 g batátů
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžička čerstvé pažitky, nasekané nadrobno
  • 4-6 čerstvých lístků šalvěje
  • 1 lžička oleje nebo másla
  • 3 lžíce strouhaného čedaru

Postup

  • Batáty oloupejte a nakrájejte na cca 2,5 cm kousky.
  • Vložte nakrájené batáty do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby nad brambory bylo asi 2,5 cm vody navíc.
  • Přidejte ½ lžičky soli.
  • Přiveďte k varu a poté odkryté vařte na středním plameni, dokud batáty nezměknou, cca 10 minut.
  • Batáty sceďte a vraťte do hrnce.
  • Rozmačkejte je na požadovanou konzistenci.
  • V pánvi na vysoké teplotě rozehřejte olej, máslo nebo slaninu.
  • Smažte listy šalvěje po dobu 30 sekund, nebo dokud nebudou zkroucené a křupavé.
  • Trochu je osušte papírovou utěrkou.
  • K batátům přidejte pepř, nastrouhaný čedar, nasekanou pažitku a česnek a promíchejte.
  • Ochutnejte a uvidíte, zda chcete přidat více soli nebo koření. Navrch dejte osmažené lístky šalvěje a více čerstvé pažitky.
  • Užijte si to!
Batátová kaše s čedarem, čerstvou pažitkou a orestovanými lístky šalvěje v misce.
www.gingerwithspice.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.