Rychlý, snadný a chutný recept, který si budete připravovat klidně několikrát měsíčně. Kuřecí maso obalené ve slanině a servírované s delikátní smetanovou omáčkou ze žampionů a koňáku potěší vaše chuťové buňky a je téměř nemožné se tohoto pokrmu přejíst. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 2 kuřecí prsa
- 10 plátků slaniny
- ½ lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička provensálských bylinek
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce šalotky nakrájené na kostičky
- 1 šálek žampionů nakrájených na plátky
- 2 lžíce koňaku
- ½ šálku smetany nebo mléka
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na asi dvacet 2,5 až 5 cm kousků.
- Plátky slaniny překrojte napůl.
- Kolem každého kousku masa omotejte plátek slaniny a posypte z obou stran solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte maso do pánve.
- Vařte 5 minut.
- Kuřecí kousky otočte, přikryjte a vařte 10 minut.
- Vyjměte maso z pánve.
- Přidejte šalotku a žampiony a restujte 1-2 minuty, dokud nezměknou.
- Přidejte koňak a vařte asi 1 minutu, dokud se většina tekutiny neodpaří.
- Do pánve přidejte smetanu nebo mléko a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Vraťte maso do pánve a promíchejte.
- Medailonky podávejte s rýží nebo nudlemi, zalité žampionovou omáčkou.