Tyto špagety s česnekem, kuřecím, brokolicí, sardelovými filety a strouhankou jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu a je to skvělý způsob, jak využít zbytky pečeného kuřete.
Co budete potřebovat
- 1 balení špaget
- 1 brokolice
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 2 sardelové filety
- 2 šálky uvařeného kuřecího masa, nakrájeného
- 2 lžíce citronové šťávy
Na drobenku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžičky citronové kůry
- 1 šálek nasekané petrželky
- 1 šálek strouhanky
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Brokolici nakrájejte na růžičky, oloupejte a nakrájejte na kostičky košťál.
- Směs rovnoměrně nandejte do pekáče, pokapejte trochou oleje a dochuťte solí.
- Pečte 20 minut, v polovině otočte.
- Rovnoměrně rozetřeme na pekáč, pokapeme trochou oleje a dochutíme solí. Pečte 20 minut, v polovině otočte.
- Na špagety nalijte vodu.
- Do velké pánve přidejte 1 lžíci oleje a zahřejte na vysokém plameni.
- Přidejte ingredience na drobenku a okamžitě snižte teplotu na minimum.
- Míchejte a nechte drobenku lehce opéct.
- Jakmile je zlatá a křupavá, přendejte drobenku do misky.
- Do pánve na mírném ohni přidejte 2 lžíce oleje a česnek.
- Nechte změknout bez zhnědnutí.
- Přidejte sardelové filety a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Nechte pánev na nízkém plameni, aby zůstala teplá.
- Špagety uvařte podle návodu na obalu.
- Přidejte do pánve brokolici a kuřecí maso, promíchejte a poté zastříkněte kapkou vody z vaření těstovin.
- Promíchejte s polovinou drobenky a citronovou šťávou.
- Ihned podávejte posypané zbylou drobenkou.
Jste milovníky mořských plodů? Potom vám nesmí uniknout ani naše recepty na špagety s krevetami.