Boloňské špagety s kuřecím masem

Boloňské špagety s kuřecím masem
Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4

Vydatné jídlo z jednoho hrnce, které se navíc připravuje z jednoduchých surovin, z nichž většinu už pravděpodobně máte doma. Tak si ho pojďte s námi rovnou připravit!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 žlutá cibule nakrájená na kostičky
  • 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 2 lžičky prolisovaného česneku
  • ½ šálku červeného nebo bílého vína
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • 425 ml rajčatové passaty
  • ¾ šálku mléka
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušené petrželky
  • 1 a ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • ½ lžičky vloček červeného chilli
  • 2 bobkové listy
  • ¼ šálku parmazánu
  • špagety k podávání

Postup

  • Přidejte cibuli, mrkev a olej do velkého hrnce.
  • Opékejte asi 5-10 minut nebo do změknutí.
  • Přidejte česnek a kuřecí maso a za častého míchání restujte, dokud kuře nezhnědne.
  • Jakmile zhnědne, přidejte víno a vařte, dokud se tekutina nevyvaří.
  • Přidejte rajčatový protlak a restujte 2-3 minuty.
  • Přidejte všechny zbývající ingredience kromě parmazánu a přiveďte směs k varu.
  • Snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte asi 45 minut za občasného míchání.
  • Bobkové listy vyhoďte.
  • Ochutnejte a upravte chutě dle libosti.
  • Podávejte se špagetami, čerstvou bazalkou a parmazánem.
  • Nechte si chutnat!
Špagety s rajčatovou omáčkou na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.eatwithclarity.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.