Máme pro vás luxusní recept pro dvě osoby, který se skvěle hodí třeba na romantickou večeři. Krémové špagety a kořeněná kuřecí prsíčka jsou dekadentní pokrm, který prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
- 170 g špaget
- 230 g kuřecích prsou bez kostí a kůže
- špetka soli
- špetka černého pepře
- 1 lžička italského koření
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/3 šálku smetany ke šlehání
- 30 g sýru Philadelphia
- 1 šálek vody z vaření špaget
- 1/3 šálku jemně nastrouhaného parmazánu
- jemně nakrájená petrželka na ozdobu
Postup
- Zahřejte olivový olej na střední pánvi na středním plameni.
- Maso ze všech stran osolte, opepřete a okořeňte italským kořením.
- Restujte ochucená kuřecí prsa, dokud nezhnědnou a neprovaří se.
- Vnitřní teplota masa musí dosáhnout 74 stupňů Celsia.
- Odstraňte pánev z ohně a přendejte maso na prkénko.
- Zakryjte ho volně alobalem.
- Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci.
- Špagety uvařte podle návodu na obalu, mínus jedna minuta (dovaří se v omáčce).
- Zatímco se špagety vaří, umístěte stejnou pánev, na které jste opékali maso, na středně nízký plamen a přidejte máslo.
- Jakmile je máslo rozpuštěné, vmíchejte nasekaný česnek a restujte jednu minutu, přičemž všechny zhnědlé kousky z pánve vmíchejte do másla a česneku během vaření.
- Přidejte smetanu a míchejte, dokud mírně nezhoustne, asi 2-3 minuty.
- Pomalu vmíchejte sýr Philadelphia.
- V tuto chvíli by měly být špagety al dente.
- Špagety pomocí kleští opatrně přesuňte do omáčky Alfredo a promíchejte.
- Vypněte sporák a posypte pokrm parmazánem, špetkou soli a špetkou pepře na nudle a znovu promíchejte.
- Za stálého míchání přidejte vodu z vaření špaget, dvě lžíce najednou.
- Pokračujte v přidávání vody, dokud nebude konzistence omáčky krémová a podle vašich představ.
- Špagety rozdělte do dvou teplých misek.
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké nudličky a podávejte na těstovinách.
- Ozdobte petrželkou a podávejte horké!