Lahodné těstoviny s cizrnou, řapíkatým celerem, čerstvou petrželkou, červeným chilli a citronovou kůrou si zamilují nejen vegani! Jsou zdravé, výživné a jednoduché na přípravu. Co víc si od jídla přát.
Co budete potřebovat
- 230 g těstovin dle vašeho výběru
- 1 šálek uvařené cizrny, scezené
- 1/4 šálku nebo více čerstvé petrželky, nasekané, plus více na ozdobu
- 4 stonky řapíkatého celeru, nakrájené diagonálně (listy můžete nakrájet na ozdobu)
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1-3 lžičky drceného červeného chilli (nebo podle chuti)
- 1-2 lžíce citronové kůry
- 1 šalotka, nakrájená na kostičky
- olivový olej
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu a sceďte.
- Mezitím nalijte vodu do dalšího hrnce, nechte dojít k varu a přidejte do ní nakrájené stonky řapíkatého celeru.
- Přidejte trochu soli a minutu nebo dvě blanšírujte, poté sceďte, propláchněte pod studenou vodou a dejte stranou.
- Zahřejte 1-2 lžíce olivového oleje ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte šalotku a restujte do měkka – několik minut.
- Přidejte cizrnu, řapíkatý celer a možná špetku nasekané petrželky a prohřejte.
- Přidejte česnek, červené chilli a 1/4 šálku nebo více nasekané petrželky a restujte další minutu.
- Přidejte těstoviny a promíchejte.
- Přidejte citronovou kůru a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s další petrželkou a pokud máte, tak i nakrájenými listy řapíkatého celeru.
- Pokud chcete, dochuťte citronovou šťávou, případně ještě trochou drceného červeného chilli.
- Dobrou chuť!
Vyzkoušejte i naše další recepty s řapíkatým celerem. Ať už hledáte inspiraci na nové polévky, smoothie, džus, salát nebo pomazánku, vše máme připraveno!