Tento recept na těstoviny rigatoni s jednoduchým a lahodným pestem z listů řapíkatého celeru, parmazánu a kešu ořechů vám zabere méně než 20 minut a pochutná si na něm celá vaše rodina!
Co budete potřebovat
Na pesto:
- 4 šálky čerstvých listů řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku, oloupané
- ½ šálku jemně nastrouhaného parmazánu
- ¼ šálku opečených nesolených kešu ořechů
- 2 lžičky citronové šťávy
- ⅓ šálku extra panenského olivového oleje
Na těstoviny:
- ½ šálku pesta z řapíkatého celeru viz výše
- 300 g sušených těstovin rigatoni
- 2 lžíce kešu ořechů, nahrubo nasekaných
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
- 1-2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Postup
- Listy řapíkatého celeru dobře omyjte a osušte.
- Kešu ořechy nasucho opražte na pánvi.
- Do mísy kuchyňského robotu přidejte listy řapíkatého celeru, česnek, parmezán a opečené kešu a mixujte na nízké úrovni, dokud nebude vše jemně nasekané.
- Nechte kuchyňský robot běžet na nízké úrovni a pomalým a stálým proudem přilévejte olivový olej.
- Pesto máte hotové.
- Nyní přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci.
- Do vody přidejte štědré 3-4 lžičky soli a promíchejte.
- Přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu nebo do al dente.
- Odeberte 1 šálek vody z těstovin a dejte stranou.
- Těstoviny sceďte, zbylou vodu vylijte.
- Přidejte těstoviny zpět do hrnce a přidejte pesto, polovinu kešu ořechů a polovinu citronové šťávy.
- Dobře promíchejte.
- Po troškách přidávejte vodu z těstovin, dokud nebude mít omáčka požadovanou konzistenci.
- Ochutnejte a případně přidejte více citronové šťávy a sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte se zbylými kešu ořechy a parmazánem rozsypaným po vrchu.
- Užijte si to!
Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků, ve kterých vám prozradíme vše důležité a zmíníme i oblíbené kombinované modely. Kdo vyhrál v našem srovnání?