Tento recept je opravdu jednoduchý a zvládne ho i úplný začátečník. Navíc je kombinace těstovin, šunky, zeleniny, smetanové omáčky a vlašských ořechů opravdu výborná!
Co budete potřebovat
- 400 g farfalle
- sůl dle chuti
- 200 g řapíkatého celeru
- 200 g mraženého hrášku
- 150 g plátků šunky
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- 250 ml smetany ke šlehání
- 50 ml mléka
- čerstvě mletý pepř
- čerstvě mletý muškátový oříšek
- 50 g vlašských ořechů
- 2 lžíce čerstvého kopru
- 1 bio citron
Postup
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě do al dente.
- Opláchněte pod studenou vodou, dokud nevychladnou, poté sceďte.
- Řapíkatý celer omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Smíchejte ho s hráškem a poté blanšírujte ve vroucí osolené vodě 2 minuty.
- Sceďte, opláchněte pod studenou vodou a znovu sceďte.
- Nakrájejte šunku.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Ve velké pánvi rozpusťte máslo a cibuli na něm zpěňte do měkka.
- Přidejte těstoviny, zeleninu a šunku a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Přidejte smetanu a mléko a dochuťte solí, pepřem a čerstvě mletým muškátovým oříškem.
- Vlašské ořechy rozpulte a opečte na suché pánvi dozlatova.
- Citron opláchněte v horké vodě, osušte a nastrouhejte najemno kůru.
- Těstoviny nandejte na nahřáté servírovací talíře, posypte vlašskými ořechy, čerstvým koprem a citronovou kůrou.
- Nechte si chutnat!