Nejlepší recept na borůvkový cheesecake s bílou čokoládou a zcela bez pečení. Vyzkoušejte tento skvělý dezert plný letních chutí, který je skvělý pro každé letní posezení. Nebo si připravte čistě jahodový cheesecake, taktéž podle našeho receptu.
Co budeme potřebovat
- 300 g bílé čokolády
- 600 g měkkého sýra
- 285 ml dvojité smetany
- 50 g moučkového cukru
- 170 g borůvek
- 7 lžic borůvkového džemu
- 85 g sušenek
- 200 g malých jahod
Postup
- Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní.
- Lehce olejem vymazanou formu vyložte potravinářskou fólií.
- Sýr, smetanu a cukr vyšlehejte, a poté vmíchejte téměř vychladlou rozpuštěnou bílou čokoládu, dokud se vše dobře nespojí.
- Smíchejte 170 g borůvek se 5 lžícemi džemu.
- Nalijte polovinu sýrové směsi do formy, a poté doprostřed lžící vmíchejte borůvky s džemem.
- Přidejte zbytkem sýrové směsi, zarovnejte vršek a poté vtlačte navrch sušenky, aby vytvořily korpus cheesecaku.
- Přikryjte a chlaďte 6 hodin nebo přes noc.
- Asi 6 jahod si dejte stranou. Zbytek rozpulte a poté prohřejte na pánvi se zbylou marmeládou do měkka.
- Rozšlehejte tyčovým mixérem, poté protřete přes síto, abyste odstranili semínka, a vytvořte omáčku.
- Chcete-li podávat, zbylé jahody rozpulte, a poté je položte na koláč. Přelijte omáčkou.