Vychutnejte si krémovou náplň tohoto jedinečného borůvkového cheesecaku. V čem je kouzlo tohoto receptu? Je to ten lahodný italský sýr, který máme všichni rádi.
Co budeme potřebovat
- 50 g másla (rozpuštěného)
- 200 g sušenek (drcených)
- 1 lžička vanilkové pasty
- 400 g sýra mascarpone
- 350 g smetanového sýra
- 125 g moučkového cukru
- 2 lžíce kukuřičné mouky (kukuřičný škrob)
- 3 velká vejce
- kůra z jednoho malého pomeranče
- 300 g čerstvých borůvek
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Formu vymažte máslem.
- Rozpuštěné máslo smíchejte se sušenkovou drobenkou a dobře promíchejte. Vtlačte na dno připravené formy.
- Během přípravy náplně dejte do lednice vychladit.
- Ve velké míse vyšlehejte vanilku, oba sýry, cukr, kukuřičnou mouku, vejce a pomerančovou kůru.
- Přidejte 3/4 množství borůvek.
- Směs přendejte do vychlazené krusty.
- Navrch rozsypte zbývající borůvky a trochu je zatlačte dolů do náplně.
- Pečte 45 minut až hodinu, dokud nezezlátne a téměř neztuhne. Uprostřed by se měl ještě trochu chvět.
- Vypněte troubu a otevřete dvířka trouby. Před vyjmutím z formy nechte v troubě úplně vychladnout.
- Zakryjte a nechte několik hodin nebo přes noc v lednici.
Co může být lepšího než osvěžující borůvkový cheesecake s kávou dle vlastního výběru? Tento luxus si můžete dopřát s nejlepšími kapslovými kávovary. Jaký si vybrat? To se dočtete v naší recenzi.