Křehké bramborové noky se vaří v bohaté, sametové omáčce se žampiony, která je snadná pro každodenní přípravu, ale dostatečně luxusní pro zvláštní příležitosti! Zkuste i další recepty na gnocchi s kuřecím masem! Pět receptů, které si zamilujte.
Co budeme potřebovat
- 500 g čerstvých bramborových noků
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 malá hnědá cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku
- 300 g žampionů (nakrájených na silné plátky)
- 200 g hřibů (nakrájených na silné plátky)
- 250 ml kuřecího vývaru
- 300 ml zahuštěné smetany
- 1 malý svazek šalvěje
- 100 g listů baby špenátu
Postup
- Gnocchi uvařte ve velkém hrnci s mírně vařící vodou podle návodu na obalu.
- Zahřejte 2 lžíce oleje v hlubokém hrnci na střední teplotu.
- Přidejte cibuli a česnek a za častého míchání vařte 5 minut nebo do změknutí.
- Přidejte houby a za občasného míchání vařte 4 minuty do změknutí.
- Přidejte vývar a přiveďte k varu. Mírně vařte 5 minut.
- Vmíchejte smetanu, snižte teplotu na střední a vařte 5 minut nebo dokud se omáčka mírně nezredukuje. Podle chuti okořeňte.
- Zbývající olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysokou.
- Přidejte šalvěj a vařte 2-3 minuty a poté ji vyndejte ven na talíř.
- Zvyšte teplotu na vysokou, ve dvou dávkách, přidejte noky do pánve a opékejte 2 minuty dozlatova z obou stran.
- Všechny noky vraťte do pánve. Přidejte špenát a houbovou omáčku, promíchejte, aby se noky obalily. Ozdobte šalvějí.