Tento snadný recept na žampionovou omáčku s vepřovou panenkou se rozplývá v ústech! Je to jídlo hotové za 30 minut. Zkuste i recept na vepřovou panenku Wellington, je dokonalá.
Co budeme potřebovat
- 500 g vepřové panenky (nakrájená na medailonky)
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 45 g másla
- 250 g žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1/4 lžičky italského koření
- 80 ml kuřecího/hovězího vývaru nebo vína (suché bílé nebo sherry)
- 160 ml husté smetany ke šlehání
Postup
- Panenku nakrájejte a každý kousek ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte olej a jednu lžíci másla na pánev na středně vysokou teplotu. Nechte pánev několik minut zahřívat.
- Vepřové maso opékejte 3 minuty z každé strany a poté ho přendejte na talíř.
- Přidejte zbývající máslo a jakmile se rozpustí, přidejte houby a za občasného míchání vařte 5–6 minut, nebo dokud se voda neodvaří.
- Vmíchejte česnek, dijonskou hořčici, italské koření a kuřecí vývar.
- Nechte asi minutu probublávat.
- Přidejte smetanu a nechte asi minutu probublávat.
- Přidejte vepřové maso zpět do pánve a nechte vařit dalších 3-5 minut, nebo dokud se vepřové neprovaří a omáčka se trochu nezredukuje.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.