Vepřová panenka s krémovou omáčkou ze žampionů

Vepřová panenka s krémovou omáčkou ze žampionů

Tento snadný recept na žampionovou omáčku s vepřovou panenkou se rozplývá v ústech! Je to jídlo hotové za 30 minut. Zkuste i recept na vepřovou panenku Wellington, je dokonalá.

Co budeme potřebovat

  • 500 g vepřové panenky (nakrájená na medailonky)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 45 g másla
  • 250 g žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1/4 lžičky italského koření
  • 80 ml kuřecího/hovězího vývaru nebo vína (suché bílé nebo sherry)
  • 160 ml husté smetany ke šlehání

Postup

  • Panenku nakrájejte a každý kousek ochuťte solí a pepřem.
  • Přidejte olej a jednu lžíci másla na pánev na středně vysokou teplotu. Nechte pánev několik minut zahřívat.
  • Vepřové maso opékejte 3 minuty z každé strany a poté ho přendejte na talíř.
  • Přidejte zbývající máslo a jakmile se rozpustí, přidejte houby a za občasného míchání vařte 5–6 minut, nebo dokud se voda neodvaří.
  • Vmíchejte česnek, dijonskou hořčici, italské koření a kuřecí vývar.
  • Nechte asi minutu probublávat.
  • Přidejte smetanu a nechte asi minutu probublávat.
  • Přidejte vepřové maso zpět do pánve a nechte vařit dalších 3-5 minut, nebo dokud se vepřové neprovaří a omáčka se trochu nezredukuje.
  • Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.
Nakrájené růžovoučké maso polité omáčkou z hub.
Zdroj: projectgezond.nl

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.