Žampionová omáčka se smetanou je tou nejlepší volnou, když hledáte vhodnou přílohu k vašemu masu. Je snadná na přípravu a stále neskutečně dobrá! Omáčka plná chuti umami, která se hodí ke steaku, kuřecímu masu nebo k těstovinám.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce sušených hřibů
- 15 g másla
- 2 šalotky (nakrájené nadrobno)
- 200 g žampionů (nakrájených na plátky)
- 200 g smetany
Postup
- Sušené hříbky zalijte 100 ml vroucí vody a nechte 5 minut odstát.
- V pánvi rozehřejte máslo a přidejte šalotku, kterou jemně opékejte, dokud nebude měkká a průsvitná.
- Přidejte žampiony a vařte je dalších 5 minut.
- Když jsou uvařené, přidejte k nim 1 lžící vody z hříbků a zbytek vody vyhoďte.
- Nakrájejte hříbky a přidejte je do pánve.
- Vmíchejte smetanu, přiveďte k varu a okořeňte.
- Nechcete smetanu zredukovat a podávejte.