Náš recept na těstoviny se žampionovou omáčkou je prostě ta nejlepší volba! Připravte si tento krémový těstovinový pokrm s houbami ve dnech, kdy si potřebujete vychutnat něco dobrého. Smetana, parmezán, bílé víno, citronová kůra a petržel dělají z něčeho obyčejného něco luxusního.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule (nakrájená nadrobno)
- 250 g žampionů (nakrájených na plátky)
- 1 stroužek česneku
- 100 ml suchého bílého vína
- 200 ml husté smetany
- 1 citron (kůra)
- 200 g parmazánu
- 300 g tagliatelle nebo linguini
- ½ malého svazku petrželky (nasekané nadrobno)
Postup
- Ve středním hrnci rozehřejte olej a máslo. Smažte cibuli na mírnou teplotu po dobu 10 minut nebo do změknutí.
- Přidejte houby a vařte 10 minut na střední teplotu. Přidejte česnek a vařte 2 minuty.
- Přilijte víno a přiveďte k varu, tekutinu zredukujeme na polovinu.
- Přidejte smetanu a přiveďte k varu, poté přidejte citronovou kůru a parmazán.
- Dochuťte solí a velkým množstvím černého pepře.
- Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Nechte si 100 ml vody z těstovin.
- Těstoviny v pánvi promíchejte se smetanovou žampionovou omáčkou a dostatečným množstvím odložené vody.
- Přimíchejte petrželku, rozdělte do misek a přidejte extra parmazán navrch.
Abyste si mohli v klidu a pohodlí připravit naší žampionovou omáčku nebo kteroukoliv jinou, doporučujeme si pořídit hlubokou pánev. Tak se vám už nikdy nic nevylije při míchání na sporák! Koukněte na naší recenzi a vyberte si tu správnou!