Připravte si rychlou bezmasou večeři, kterou zvládnete připravit za 20 minut a ještě si na ní pochutná celá rodina!
Co budete potřebovat
- 800 g gnocchi
- 1 brokolice nakrájená na růžičky velikosti sousta
- 150 g krémového sýra
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 1 lžička italského koření
- ¾ šálku kuřecího vývaru
- ½ šálku strouhaného parmazánu
- ½ lžičky vloček červeného chilli nebo podle potřeby
- sůl a pepř dle potřeby
Postup
- Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, přidejte gnocchi a vařte podle návodu na obalu, většinou to bývají 2-3 minuty.
- Uvařené gnocchi poznáte podle toho, že vyplavou na hladinu vody.
- Gnocchi poznáte, že jsou uvařené, když vyplavou na hladinu vody.
- Gnocchi vyndejte děrovanou lžící z vroucí vody a dejte je stranou.
- Do vroucí vody přidejte růžičky brokolice, vypněte plamen a pokračujte v přípravě krémové omáčky.
- Rozehřejte pánev na středně vysokém plameni, dokud nebude horká, přidejte máslo a olivový olej a zahřívejte, dokud se nerozpálí a máslo se nerozpustí.
- Orestujte nakrájenou cibuli, dokud nebude měkká a voňavá, přidejte krémový sýr a kuřecí vývar a promíchejte.
- Přidejte italské koření, vločky chilli a parmazán a míchejte, dokud se parmazán nerozpustí.
- Brokolici sceďte a přidejte do omáčky, vařte 1 minutu nebo dokud se omáčka mírně nezredukuje.
- Uvařené gnocchi vmíchejte do omáčky, ochutnejte a podle potřeby osolte a přidejte černý pepř.
- Nechte ještě 2-3 minuty provařit, omáčka by v tuto chvíli měla být zredukovaná a krémová.
- Sundejte z ohně a ihned podávejte s kapkou čerstvě vymačkané citronové šťávy.
- Nechte si chutnat!
A co naše recepty na dýňové gnocchi? Dýni používáme buď přímo do noků nebo do omáčky. Navíc pro vás máme i veganskou a bezlepkovou variantu, takže u nás si přijde na své úplně každý!