Jednodušší recept už snad ani nemůže existovat! A přitom je tak chutný. Bramborové noky podávané se sýrovou omáčkou, hráškem a nakrájenou šunkou si zamilují nejen vaše děti.
Co budete potřebovat
- 500 g gnocchi
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku plnotučného mléka
- 1/2 šálku strouhaného čedaru
- 1/3 šálku strouhaného sýra Asiago
- 1/3 šálku strouhaného parmazánu
- 1/2 šálku mraženého hrášku
- 200 g šunky nakrájené na kostičky
Postup
- Vodu v hrnci přiveďte k varu na vysokém plameni.
- Přidejte gnocchi a vařte, dokud nevyplavou na povrch.
- Sceďte a dejte stranou, dokud nebudete připraveni k použití.
- Umístěte velkou pánev s vysokým okrajem na střední plamen a přidejte máslo.
- Jakmile je máslo rozpuštěné, přidejte česnek a restujte asi 30 sekund, dokud nebude voňavý.
- Vmíchejte mouku.
- Pomalu zašlehejte mléko.
- Neustále šlehejte, dokud není směs hladká a nezačne lehce houstnout.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu mléka.
- Snižte teplotu na minimum.
- Přidejte všechen sýr, hrášek a šunku.
- Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
- Vmíchejte gnocchi a podávejte teplé.